Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenorvekst gir prisfall

OSLO: Telenors årlige rapport til telemyndighetene, den såkalte ONP-rapporten (Open Network Provision), viser god vekst og resultatforbedring for de konsesjonerte tjenestene. Utviklingen fortsetter i 1998 og vil føre til ytterligere prisreduksjoner i løpet av året.

Moland.gif
I rapporten slås det fast at teleprisene i Norge er blant de laveste innenfor OECD-området. Dette gjelder for fasttelefoni, mobiltelefoni og leide samband. Det kommer også klart frem at lønnsomheten for fasttelefoni er høyere enn det myndighetene har bestemt. Årsaken til dette er at volumveksten er blitt større enn hva Telenor selv trodde da de fastsatte prisene for i 1997.

Ingen kryss-subsidiering
Flere av konkurrentene har beskyldt det statseide telekonsernet for kryssubsisidering. Telenor hevder i rapporten at det ikke foregår en kryss-subsidiering i strid med regelverket. Prisene er og skal være generelt kostnadsorienterte.

Konserndirektør Torstein Moland sier i en pressemelding at samtidig som Telenor har god fokus på egne kostnader, fortsetter trafikkveksten også i 1998.

Prisnedgang
– Det vil bli en prisnedgang for leide samband fra august, for samtrafikk i sommer og for vanlig telefoni i løpet av høsten, sier Moland.
Stikkord: Mobil