Formo, Bjørn 1

Annonse


Telia mot Telenor

Formo, Bjørn 1Telia-sjef Bjørn Formo ønsker ikke å kommentere konkrete samtrafikk-forhandlingene der Post- og teletilsynet er tildelt meklerrollen. Likevel sier han at målet er å havne innenfor EUs definisjon om ”best practise”, noe som betyr omtrent en halvering av de prisene Telia i dag betaler til Telenor for å formidle samtaler mellom de to nordiske telegigantenes nett.

Avgjørende meklingsrunde
– Vi er langt fra fornøyd med den samtrafikkavtalen vi måtte akseptere ved årsskiftet. Uten en slik avtale hadde vi ikke kunnet gå ut på markedet, men forutsetningen var hele veien å reforhandle avtalen seinere på året. Det gjør vi nå. Resultatet vil avgjøre om det er noe poeng i å være tilstede på telemarkedet overfor privatkunder i Norge, sier Formo.

Formo innrømmer at Telia ikke har rare pressmulighetene i forhandlingene, bortsett fra at både Post- og teletilsynet og Telenor har sagt at de ønsker reell konkurranse om kundene. Selskapet er mer eller mindre prisgitt at Telenor vil bidra til å gi konkurrentene lønnsomhet til å konkurrere…

Trekker seg fra privatmarkedet?
– Blir avtalen for dårlig til at det går an å tjene penger på privatkundene, vil Telenors konkurrenter trekke seg fra markedet, og monopolsituasjonen vil vedvare overfor privatmarkedet i Norge, sier Telia-sjefen som tidligere i uken la satsingen på privatmarkedet når det gjelder fast-telefoni på is inntil videre.

Heller ikke Post- og teletilsynet (PT) ønsker å kommentere samtrafikkforhandlingene konkret. Det bekreftes imidlertid at tilsynet mekler mellom partene, og at PT vil diktere en løsning om partene ikke frivillig kommer fram til en avgjørelse innen tremånedersfristen går ut i august.

Annonse