Annonse


Telenor tilbyr nett-drift

Den første kunden er allerede kapret til Telenor Netts fjerndriftssenter. Det London-baserte Storm Telecommunications Ltd. er første kunde. Selskapet er eid av Telenor og de to amerikanske operatørene IXC og Clarion, så helt utenfor familien er de ikke.

Ikke til konkurrenter
– Vi vil være forsiktige med å tilby drift av direkte konkurrenter til Telenor, sier informasjonssjef Lise Gullberg i Telenor Nett. Hun forteller at tilbudet, som gjelder nettovervåkning, drift, feilretting og kundeservice først og fremst er rettet mot såkalte carriers carriers. Altså teleoperatører som selger tjenester til andre operatører. Det kan eksempelvis være operatører som selger ledig kapasitet på sitt samband over Atlanteren til andre teleoperatører.

Stor kompetanse
Målgruppen for fjerndriftsproduktene er først og fremst nye europeiske teleoperatører. Etter opphevelsen av telemonopolene er det dukket opp en rekke nye aktører.
– Disse operatørene er ofte små organisasjoner som ikke har fokus på teknologi og drift, men mer på å skape forretninger. Telenor Nett har i dag ansvaret for den daglige driften av det norske telenettet, og har 1.000 personer som sitter på ulike driftsoppgaver knyttet til infrastrukturen. Det er denne kompetansen vi nå tilbyr de europeiske operatørene, sier informasjonssjef Gullberg.

Annonse