Annonse


Vil ikke torpedere W98

– Nei, det var ikke planlagt at vi skulle komme med vår nyhet om valget av Psions operativsystem Epoc dagen før lanseringen av Windows98. Vår lanseringsdato var satt for en stund tilbake – helt uavhengig av Microsofts lanseringsplaner, sier pressetalsmann Peter Bådor i Ericsson Mobile Communications til internettavisa Telecom.

Ikke krig
Men de nær sammenfallende lanseringspunktene kan tolkes dithen at dere vil starte en krig om operativsystemstandarder for mobile produkter mot Microsoft?

– Nei – vi vil ikke krige med Microsoft. Vi vil hele tiden holde åpent for å bruke de beste produktene for våre kunder. Vi har ikke stengt dørene for Windows, sier pressetalsmannen.

Åpen standard
Hvorfor valgte dere Psions operativsystem foran Microsofts?

Annonse


– Vi ønsker å sette en de-facto standard for operativsystemer for mobile produkter. Derfor er også Motorola invitert med som interessent. At valget falt på Psion er mer et strategisk valg enn et økonomisk valg, sier Bådor.

Ericssons pressetalsmann opplyser imidlertid at det foreløpig er usikkert når forbrukerne vil kunne ta i bruk deres mobiltelefonprodukter med det “nye” operativsystemet.

Annonse