Tveiten, Rita

Annonse


Politiker vil på nett

Tveiten, RitaI løpet av sommerferien opplyser Tveiten til internettavisa Telecom at kun skal delta på datakurs i regi av IT-avdelingen på Stortinget. Kampanjen på nettet mot barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) har inspirert Arbeiderpartiets stortingsreprentant.

Nyttig
– Nytten av Internett forsto jeg først da jeg første gang fullt ut da jeg ble instruert i hvordan jeg skulle koble meg opp for å finne “Kvinner mot Valgerd på nett”, sier Tveiten.

Kvier seg
– Stortingsrepresentantene har full tilgang til Internett og alt vi trenger av moderne kommunikasjonsutstyr. Likevel kvier mange seg for å ta i bruk de mulighetene som ligger i IT.

Perspektiver
– Jeg har lenge snust på mulighetene ved bruk av IT i jobben jeg gjør i Stortinget. Dessuten ser jeg hvilke perspektiver IT har for samfunnet, sier Rita Tveiten, som forøvrig sitter i Næringskomiteen.

Annonse


– Da jeg så hvordan jeg bare etter å ha tastet inn en oppgitte tegn, fikk opp et skjermbilde som var akkurat det jeg ønsket, skjønte jeg mange av mulighetene som ligger i Internett.

Kvinnesak
– Internett må være et utmerket medium for å nå aktivister. Vi kan blant annet nå unge jenter som tidligere ikke har hatt noen befatning med kvinnesak. Dessuten kan Internett fungere som knutepunkt for de som har meninger de ønsker å nå ut med.

Annonse