Torgersrud/Sturmer

Annonse


Unikt nettverk over Nordsjøen

Torgersrud/SturmerBak det unike konseptet står Telenor Global Services som på kort tid har utarbeidet løsningen sammen med British Telecom.

– I korthet går løsningen ut på at rundt 300 medarbeidere i selskapet Foster Wheeler med kontor i den skotske kystbyen Glasgow kan arbeide i sanntids hastighet på en enorm dataserver i Oslo. Naturligvis kan Oslokontoret til Umoe også arbeide mot Foster Wheeler i Skottland, sier IT-system koordinator Leif Størmer i Umoe Olje og Gass.

Lynraskt
Internettavisa Telecom fikk torsdag demonstrert nettløsningen i Glasgow. Overføringshastigheten via det nye fiberoptiske ATM-nettet skjer på kun 30 millidels sekund!

ATM-løsningen er etablert fordi Umoe bruker Foster Wheeler som underleverandør i forbindelse med prosjekteringen av den enorme Troll C-plattformen som skal sjøsettes i Nordsjøen om et år. Oppdragsgiver er Norsk Hydro.

Annonse


Tredimensjonalt design
I forbindelse med prosjekterings og designarbeidet benytter Umoe og Foster Wheeler avansert tredimensjonal DAK-teknologi på datamaskinene.

På denne måten kan både nordmenn og skotter i samtidig jobbe med den tredimensjonale datamodellen av plattformen.

Prisen 10 millioner
Umoe må betale 10 millioner kroner årlig for dette spesielle nettverket. Prisen dekker både etablering og linjeleie i ett år. Etter det internettavisa Telecom erfarer får Telenor kun en tredjedel av de 10 millionene, mens British telecom (BT) kan innkassere to tredjedeler av beløpet.

Dette skyldes at BT har måttet bygge ut mye ny infrastruktur i forbindelse med den fiberoptiske linjen på strekningen Oslo-Kristiansand-Danmark-Skottland.

Kontrakter på gang
– Vi har allerede merket stor interesse for lignende nettløsninger. Vi er i forhandlinger og samtaler med et titalls norske og utenlandske bedrifter som vil ha lynraske ATM-nett som den vi nå har bygd. På grunn av at ikke har underskrevet noen kontrakter kan jeg ikke røpe noen av bedriftenes navn, men jeg kan si at de fleste interessentene er i shipping, og i olje- og gass-bransjen, sier salgsdirektør Jan Petter Torgersrud i Telenor Global Services til internettavisa Telecom.

Annonse