Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ameritech truer danskene

TELEGRAM: Det amerikanske telekonsernet Ameritech truer nå den danske regjeringen. Dersom en lov om teleliberalisering vedtas, vil styringen av Tele Danmark flyttes ut av landet.

Ameritech er Tele Danmarks viktigste aksjonær. Nå setter de tommelskruene på den danske regjeringen, for å få de til å droppe et lovforslag, skriver den danske avisen Børsen tirsdag.

Regjeringen drøfter for tiden forslaget, som vil oppheve Tele Danmarks særstilling når det gjelder telefonabonnementer.

Blir trolig vedtatt
I et brev Tele Danmark har sendt til Forskningsministeriet blir det gjort klart at dersom lovforslaget blir vedtatt i Folketinget, så vil alle viktige strategiske avgjørelser om Tele Danmark bli flyttet ut av landet. Ifølge Børsen er det flertall for forslaget i det danske Folketinget.

Konkurrenter
Dersom forslaget blir lov, innebærer det at svenske Telia og franske Mobilix allerede 1. juli kan tilby sine kunder vanlig abonnement på fastnett. Det vil videre bety at Tele Danmark tvinges til å selge tjenester til konkurrentene. Ledelsen i selskapet frykter at de kan bli tvunget til å selge for en pris som ikke dekker omkostningene.

Tele Danmarks fungerende adm. direktør, Hans Munk Nielsen, sier til Børsen at han ikke utelukker at Ameritech kan sette Tele Danmark på en hestekur dersom loven vedtas. Forskningsministeren ønsket ikke å kommentere Tele Danmarks brev.