Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fjerner kø på nødnummer 112

TELEGRAM: Politiet i Oslo ønsker nå å bli kvitt køene mange har møtt når de har ringt nødnummeret 112. Etter at mobiltelefoner er blitt vanlig, mottar politiet stadig flere oppringninger fra samme åsted, men et nytt system gjør at politiet nå kan se hvor folk ringer fra.

Oslopolitiet mener køproblemet skyldes misbruk og økningen i antall mobiltelefoner.

Et nytt og bedre telefonsystem skal unngå mange «dobbelt-oppringninger», melder Aftenposten onsdag.

Mange gir opp
Politiet har siden 1994 jobbet med å utvikle et nytt,
datastøttet nødmeldingssystem, som vil gi dem oversikt
over hvor lenge folk sitter i kø, og om noen gir opp før de har fått svar.

Nedprioriterer samtaler
– Det nye systemet vil vise hvor folk ringer fra, slik at oppringninger fra et åsted politiet har oversikt over, kan nedprioriteres til fordel for telefoner fra andre steder, opplyser informasjonssjef Jon Gangdal i Oslopolitiet til Aftenposten.

Stikkord: Mobil