Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-telefon – både i jobb og hjem

OSLO: Leif Hanssen (bildet) og Tell har solgt den norske PC-telefonen WinPhone i 6.000 enheter siden lanseringen i fjor – de fleste til næringslivet. Men nå vil også private ha PC-telefonen.

Hansen, Leif
– Fram til nå har vi hovedsakelig konsentrert oss om bedriftsmarkedet – små og mellomstore bedrifter. Men vi har merket en stadig sterkere interesse fra privatmarkedet for WinPhone. Her vil vi nå satse mer, sier Leif Hanssen.

Norsk løsning
PC-telefonen er en norskutviklet løsning fra Tell AS, som har sitt utspring fra forskningsmiljøet rundt Telenor FoU på Kjeller. Løsningen består av et ISA-kort, som passer i de fleste PCer. Til dette kortet kopler man sin vanlige telefon. Med settet kommer også en høyttaler og en mikrofon slik at man slipper å bruke telefonrøret til samtaler.

Treg start
Da internettavisa Telecom omtalte produktet i fjor, forventet Tell AS at Telenor Bedrift skulle selge 10.000 enheter. Foreløpig er det bare solgt 6.000. Tell AS tror imidlertid at produktet også har et stort potensiale for hjemmemarkedet. Prisen har de klart å presse til under tusenlappen: 990 kroner inklusive moms.

– Dette er et produkt som gjør at du kan få en avansert telefon ut av PCen. En telefonløsning som kan være like nyttig på jobb som i hjemmet, sier Leif Hanssen.

Relativt enkelt
Telecom Revy brukte om lag 15 minutter på å installere ISA-kort, programvare og få løsningen til å fungere. Dette vil selvsagt variere alt etter hvor servicevennlig din PC er. Programvaren kan for øvrig oppdateres via Internett.

WinPhone inneholder mange nyttige funksjoner som kortlister, mer utførlige telefonlister og muligheter for koblinger til telefonkatalogen på CD-rom. Det virket relativt enkelt å betale regninger via telegiroløsningen. En telefonsvarerløsning med flere varianter av talebeskjeder som kunne tidsstyres virket gjennomtenkt.

Interessant
WinPhone virker å være en komplett løsning. Men i produktet ligger det trolig en del mer funksjonalitet enn det folk flest klarer å utnytte i hjemmebruk. Litt avanserte PC og telefonbrukere vil trolig kunne ha stor nytte av en PC-telefon, og ikke minst små og mellomstore bedrifter. Prisen, 990 kroner, er heller ikke avskrekkende.

WinPhone – fakta
PC-telefonen WinPhone består av et ISA-kort, programvare, en høyttaler og en mikrofon, bruksanvisning, samt nødvendige ledninger. WinPhone tilbyr blant annet følgende funksjoner:

 • Pek og klikk-ringing
 • Se hvem som ringer
 • Høytalende telefon
 • Kort og fullstendig telefonliste
 • Kobling mot andre baser (ODBC)
 • Sende tekstmeldinger til personsøkere og mobiltelefoner
 • Enklere taletjenestere (kontofon, bokklubb og lignende)
 • Telegiro
 • Løpende summering av telefonutgifter
 • Internettvakt (hvor mye av teleregningen skyldes surfing)
 • Pris: 990 kroner inklusive moms

 • Stikkord: Mobil