Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia utvider

OSLO: Nokia Telecommunications jobber på spreng for å kunne levere nok basestasjoner til verdensmarkedet. Fabrikkene i den nordfinske byen Oulo har nylig blitt utvidet med hele 18.500 kvadratmeter og 250 nye ansatte.

– 150 av disse skal jobbe med forskning og utvikling av basestasjonsteknologi. Vi merker at mobilpenetrasjonen bare øker og øker på verdensbasis. Derfor må vi være i forkant med forskning og produksjon av nye basestasjonsenheter, sa ass. informasjonsdirektør Lauri Kivinen i Nokia-konsernet da de i fjor bestemte å utvide produksjonskapasiteten.

Kostet enormt
Nokia har satset enorme summer på produksjonsanleggene i den nord-finske universitetsbyen Oulo. Ingen i Nokias konsernledelse vil ovenfor ukeavisa Telecom Revy fortelle eksakt hvor mye penger de har investert i produksjonsanleggene for basestasjoner i Oulo.

Telecom Revy besøkte byen for ett og et halvt årt siden. Da var det 7.000 høyteknologiarbeidsplasser i Oulo. Hele 5.000 av disse var i Nokia Telecommunications.

25.000 nye kvadratmeter
Nokia Telecommunications har på kort tid utvidet forskningsavdelingene med 8.000 kvadratmeter. To forskjellige fabrikker skal øke med 10.500 kvadratmeter. Dette betyr at Nokia har utvidet anleggene i Oulo med hele 25.000 kvadratmeter i løpet av kun to år.

Nokia har også et stort engasjement i Oulo Technology Village i den nordfinske byen.

Nokia Telecommuications har tilsvarende basestasjonsfabrikker i England, USA, Kina og Australia. Også disse fabrikkene regner Nokia med å måtte utvide i løpet av ett – to år.

Annonse
Stikkord: Mobil