Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson taper, Nokia vinner

OSLO: Ericsson er fortsatt størst, men er i ferd med å miste sitt hegemoni på leveranser av GSM-infrastruktur (basestasjoner og svitsjer). Nokia tar innpå og hevder nå å ha størst markedsandel globalt for utbyggingen av GSM 1800-nett.

Tall som ukeavisa Telecom Revy har klart å frambringe, tyder på at Nokia haler innpå konkurrenten Ericsson når det gjelder globale leveranser av infrastruktur til utbygging av GSM-nett. Nokia hevder å ha en markedsandel på om lag 30 prosent, mens Ericsson hevder å ha over 40 prosents andel på verdensmarkedet.

Taper GSM 1800
Men Nokia hevder nå å være størst på utbygging av GSM 1800-nett. Deres globale markedsandel skal angivelig være på hele 48 prosent.

Ericsson klarte ikke å frambringe tilsvarende tall for eget selskap. I kvartalsrapporten i september i fjor tilkjennegir imidlertid Ericsson at de regner med å bli utsatt for stadig sterkere konkurranse på GSM-markedet. Men selv om Ericsson taper markedsandeler kan de vise til en vekst på 23 prosent i netto salg for mobile systemer i fjor.

Annonse
Stikkord: Mobil