Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Knallgevinst for Telia

OSLO: Det svenske teleselskapet Telia sitter nå igjen med et overskudd på 3,3 milliarder norske kroner etter å ha solgt seg ut av det italienske mobilselskapet Omnitel.

Gevinsten skal brukes i Norden og i Østersjø-området, heter det i en melding fra Telia.

Prisen som Telia fikk for sine 6,8 prosent av Omintel var 3,7 milliarder norske kroner. Dette ga en gevinst på vel 3,3 milliarder kroner.

Telegiganter
Telia selger sin andel til andre eiere, nemlig Olivetti og det tyske konsernet Mannesmann. Kjøpet er gjennomført i samarbeid med Bell Atlantic, heter det videre i meldingen.

De tre selskapene sitter nå med tilsammen 61,3 prosent av Omnitel. Andre eiere er CCIL og Airtouch.

Dyr kunnskap
Investeringen i Omnitel er ett eksempel på Telias strategi på å skape verdi ved å bruke sin know-how og kapital i prosjekt, først og fremst innen mobil og teleområdet.

Telias strategi bygger på å skape verdier som kan realiseres ved et passende tidspunkt, og skal brukes for å utvikle Telias virksomhet innen Norden og i Østersjøområdet, heter det i en melding fra selskapet.

Investerte 11,3 milliarder
Telia melder at de totalt investerte for 11,3 milliarder norske kroner i fjor. Av dette ble omlag 0.8 milliarder satset i Norden utenom Sverige, og 1,25 milliarder var investert i markeder utenfor Norden.

Stikkord: Mobil