Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Usikkert for telekomstudium

BERGEN: Det er langt fra sikkert at de 10 nye IT-studieplassene som Universitetet i Bergen (UiB) har fått tildelt vil bli brukt til å etablere et hovedfag i telekommunikasjon.

Det er assisterende universitetsdirektør Sverre Spildo som sier dette til internettavisa Telecom.

UiB fikk 10 av de 70 nye IT-studieplassene som Kirke -, utdannings- og forskningsdepartementet fordelte før helga. Regjeringen har tidligere lovt å øke tallet på IT-studieplasser med 500, til 800.

Revidert nasjonalbudsjett
– Vi håper at dette bare er en begynnelse, og at vi vil få tildelt større ressurser i forbindelse med behandlingen av det reviderte nasjonalbudsjettet i mai, sier Spildo.

Det nye telekommunikasjonsfaget må slåss om hardt tiltrengte midler med etablerte hovedfag i informatikk, informasjonsvitenskap og med IT-faget på HF-fakultetet.

– Først i midten av mai vil vi vite hvilket fag vi kommer til å prioritere, sier Spildo.

Vitamininnsprøytning
– Vi beklager det sterkt dersom det foreslåtte telekommunikasjonsstudiet ikke kan bli en realitet høsten 1998, sier leder for F&U I Nera, Karl Martin Gjertsen.

Utviklingen i telekommunikasjonsbransjen går så fort, at behovet for denne typen kompetanse bare øker. Særlig det vestlandske miljøet trenger en slik vitamininnsprøytning som dette studiet vil være, i følge F&U-lederen.

Initiativ
– Det er ikke det samme om studiet blir etablert i år eller om fem år. Da kan toget ha kjørt, sier Gjertsen som foretrekker å være optimist inntil endelig avgjørelse foreligger.

Det var bergensselskapet Nera som tok initiativet til det foreslåttet hovedfaget i telekommunikasjon.

Stikkord: Mobil