Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tele Danmark ut av Pannon

OSLO: Tele Danmark må antagelig selge ut sin eierandel i det ungarske mobilselskapet Pannon. Årsaken er at teleoperatørenes amerikanske eiere, Ameritech, også har en betydelig eierandel i Westel 900 som er Pannons hovedkonkurrent på det ungarske markedet.

– Vi er i ferd med å undersøke situasjonen i Ungarn, det er vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta, sier informasjonssjef Kim Roberg i Tele Danmark til internettavisa Telecom.

Han vil ikke gi flere kommentarer ut over dette.

Telenor interessert
Det spekuleres imidlertid allerede om mulige kjøpere av Tele Danmarks eierandel i Pannon på 22 prosent.

Adm. direktør Arve Johansen i Telenor International bekrefter overfor Finansavisen at de har meldt sin interesse. Teleoperatørene Dutch PTT Telecom og Telecom Finland, som begge har en eierandel på om lag 20 prosent i Pannon, skal også ha hatt samtaler med Tele Danmark.

Verdi på en milliard?
Transaksjoner i den siste tiden har indikert en pris på det ungarske mobilselskapet på rundt 4 milliarder kroner. Det er derfor mulig at Tele Danmark vil kunne sitte igjen med en gevinst på en milliard kroner.

– Det blir ikke aktuelt å kjøpe hele eierandelen til Tele Danmark, sier Arve Johansen som tror at andelen vil bli fordelt mellom flere operatører.
Annonse