Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sjokk for Unisource

TELEGRAM: Telecom Italia er nå i forhandlinger med det britiske selskapet Cable & Wireless. Forhandlingene kommer etter brudd med det amerikanske teleselskapet AT&T. Ledelsen i Unisource er sjokkerte over de nye samarbeidsplanene.

Telecom Italia har tidligere vært i forhandlinger med AT&T og dette selskapets partnere om et samarbeide på det internasjonale markedet. Både Unisource og AT&T har fått representanter i styret til Telecom Italia i denne forbindelse.

Trakk seg ut
AT&T trakk sitt medlem fra styret etter at det ble klart at forhandlingene ikke førte fram.

Unisource har stadig en representant i styret. Unisource skal tidligere hatt planer om å overta 1,2 prosent av aksjene i det italienske teleselskapet.

Konkurrent
Nå er Telecom Italia og Cable & Wireless i forhandlinger. Et nytt og fusjonert selskap vil komme i direkte konkurranse med AT&T og konsernets partnere, melder Techweb.

Dette gjelder derfor Unisource.

Internasjonale
Et partnerskap vil «føre til utvidete felles aktivitet på de sentrale markedene i Asia, Europa og USA, sier en talsmann for Telecom Italia. Cable & Wireless melder at forhandlingene «undersøker mulige områder for samarbeid når det gjelder internasjonal aktivitet.»

Mobile
Forhandlingen kan også føre til at Cable & Wireless selger sine 20 prosent av aksjene i den franske mobiloperatøren Bouygues Telecom. Telecom Italia har i dag 10 prosent av aksjene i dette selskapet.

Cable & Wireless regnes for å være sterke i Hong Kong og i Kina. Telecom Italia har interesser i Latin-Amerika.
Annonse
Stikkord: Mobil