Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Alcatel solgte forsvarsbiten

OSLO: Alcatel STKs styre besluttet torsdag ettermiddag å selge Alcatel Telecom Norways forsvarsdivisjon til franske Thomson CSF for 345 millioner. Thomson arbeider nå hardt for å danne et nytt europeisk gigantselskap innen forsvarskommunikasjon.

AME Space i Horten ble også solgt, men dette ble kjøpt opp av Alcatel Alsthom (eierselskapet til Alcatel STK) for 49 millioner kroner.

343 millioner i gevinst
Informasjonsdirektør Ole Magnus Grønli i Alcatel STK sier seg godt fonøyd med de salgsprisene Alcatel i Norge har fått.

Vurdering av prisene ble på forhånd gjort av Carl Johan Fonds i Oslo.

– Salgene ble enstemmig vedtatt og applaudert av styret. Vi er glad for at vi kan få en reel gevinst før skatt på 300 millioner kroner for forsvarsdivisjonen og 43 millioner kroner for AME Space, sier Grønli til internettavisa Telecom.

Blir ikke «slaktet»
Grønli påpeker at selskapene ikke blir kjøpt opp av franskmennene for å «slaktes».

Målet er å bevare de norske arbeidsplassene, men det er ukjent om dette blir et eget punkt i de kommende salgskontraktene.

Til sommeren
Det er viktig å merke seg at salgene av Alcatel-selskapene først må godkjennes av myndighetene, samt av bedriftsforsamlingen i Alcatel STK, før de kan gjennomføres.

Etter det internettavisa Telecom erfarer kan salgene derfor tidligst gjennomføres i juni.

Kjøper opp flere selskaper
Alcatel Alsthom får nå en eierandel i Thomson CSF på 16 prosent. Ikke 25 prosent som det tidligere har vært antydet i mediene.

Som en del av den internasjonale restruktureringen vil Alsthom og Thomson også overta forsvarsselskapene til Alcatel i Belgia, Italia, Spania og Tyskland.
Annonse
Stikkord: Mobil