Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ros til ny, norsk nettleser

OSLO: Et norsk programvareteam har utviklet nettleseren QtScape, basert på Netscape Communicator-koden Mozilla. Den amerikanske nyhetstjenesten News.com gir nå den norske nettleseren godt skussmål.

– ScandZilla er her! Et norsk programvareteam har jobbet dag og natt, og laget en demo-browser basert på Netscape Communicator-koden, skrev nyhetstjenesten News.com tirsdag.

Den velkjente amerikanske nettavisen ga bred omtale av det norske initiativet med å utvikle en nettleser.

Troll Tech
Etter at Netscape friga kildekoden “Mozilla” ved månedsskiftet, har det norske programvareteamet Troll Tech utviklet demo-nettleseren QtScape for Linux. Nettavisen News.com gjør et poeng av at nordmennene har gitt Mozilla et skandinavisk grensesnitt.

Unix-varianten Linux er populær blant mange utviklere, og har over 10 millioner brukere over hele verden.

Kampen mot Microsoft
Etter at Netscape friga Mozilla, kan utviklere verden over bruke den gratis, og sy sammen egne programmer med nettleseren fra Netscape.

Det er ingen formell organisering av utviklingsarbeidet, men Netscape-sjefen Marc Andreessen håper likevel å mobilisere uavhengige utviklere til felles innsats i kampen mot Microsoft. Han planlegger å gjøre Linux til en utviklingsplattform for Netscape.

Først Opera, så QtScape
Den første versjonen av Communicator 5.0-koden er strippet for Java og krypteringsprogram, og inneholder dessuten mange feil. Feilene ble bare delvis rettet opp med oppdateringen som ble lagt ut forrige uke.

Både News.com og andre amerikanske medier viser stadig stor oppmerksomhet til den norskutviklede nettleseren Opera.
Annonse