Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tandem velger Digital

OSLO: Compaqs overtakelse av Digital og Tandem bringer nå de to selskapene nærmere sammen. I dag har selskapene annonsert at Tandem vil benytte Digital Unix i sine framtidige telecom-løsninger.

De to Compaq-eide selskapene skal også samarbeide om å videreutvikle Tandems NonStop Cluster- og Digitals TruCluster-teknologier. Dette er teknikk som handler om å la mange maskiner dele oppgaver i miljøer der driftsavbrudd ikke er akseptabelt.

64-bit Unix
Tandem blir med dette den andre store Intel OEM-aktøren etter Sequent Computer Systems som velger Digital Unix, og blir en del av dette initiativet som ble startet 6. januar i år.

Tandem og Digital ønsker å lage en industri-ledende løsning for 64-bit Unix-systemer. Initiativet har som målsetting å forsyne markedet med en felles UNIX som vil dekke behovet både for IA-64 og Alpha baserte-løsninger.

Tandem vil gjennom dette samarbeidet få tilgang på mer enn 5.000 eksisterende 64-bit applikasjoner fra DIGITAL.

Compaq annonserte fusjon med Digital 26. januar i år. I denne fusjonen er Compaq det overtakende selskapet. Overtakelsen hadde en kostnad på 9,6 milliarder amerikanske dollar, eller omlag 70 milliarder kroner.