Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rå Toshiba med Pentium II

OSLO: – Under PC-Expo-messa i Oslo den 21. april vil vi presentere bærbare PCer med de nye 233 og 266 MHz Pentium II-prosessorene som Intel i dag lanserer, sier Bjørn Markussen (bildet) hos Toshiba PC til internettavisa Telecom.

MARKUSSEN
Torsdag presenterer Intel de første Pentium II-prosessorene for bærbare maskiner. Hittil har 266 MHz Pentium MMX-prosessorer vært den kraftigste “motoren” for folk på farten. Fra i dag av kan de bærbare utstyres med potente 233 eller 266 MHz Pentium II-brikker. De nye prosessorene bruker mer strøm enn 200, 233 og 266 MHz Pentium MMX, men mindre enn 166 MHz Pentium MMX.

Europa-lansering
– I Europa lanserer Toshiba maskiner med de nye Pentium II-prosessorene den 20. april, og jeg regner med å vise fram maskinene på PC Expo-messa i Oslo Spektrum som åpner dagen etter, sier salgsdirektør Bjørn Markussen hos Toshiba PC.

Toshiba vil være blant de første i Norge til å tilby bærbare PCer med de lynraske, nye prosessorene. Ny toppmodell blir Toshiba Tectra 780DVD.

Compaq avventer
Markedsdirektør Asbjørn Søgstad hos Compaq Computer Norge kan ikke opplyse når de nye Compaq Armada 700-maskinene med Pentium II kommer til Norge:

– Det er enklere å introdusere varene, enn å levere dem. Det kommer til å være knapphet på de nye prosessorene. Vi venter til produksjonsvolumet øker, slik at vi kan levere innen vanlige leveringstider, sier Søgstad.

450 MHz Pentium II
Om 14. dager lanserer Intel 350 og 400 MHz Pentium II-prosessorer for stasjonære PCer, og i juli kommer 450 MHz.

– Cinet vil lansere PCer med de nye prosessorene samme dag som brikkene lanseres, sier markedssjef Tor Westerheim hos Cinet.

Superprosessorene krever det nye brikkesettet Intel 440BX med 100 MHz buss, mens dagens brikker og de nye, bærbare Pentium II-brikkene kjører 66 MHz buss.