Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dumpet gamle PCer til skolen

OSLO: Skolene i Rælingen har kjøpt datautstyr for 400.000 kroner, uten at elevene har fått en eneste ny datamaskin. Pengene er brukt til utrangerte maskiner fra kommuneadministrasjonen – som har kjøpt nye datamaskiner.

Deskill
53 utrangerte datamaskiner fra kommuneadministrasjonen til bruk i IT-opplæringen i grunnskolen, har satt sinnene i kok blant lærere i Rælingen.

– Maskinene har neppe stor omsetningsverdi, derfor er en pris på 400.000 kroner rett og slett uhørt, sier Tom Cato Larsen til Romerikes Blad.

Dyrt
Larsen er hovedtillitsvalgt i det lokale lærerlaget.
– Vi trodde opprinnelig at vi skulle få maskinene, og at pengene kunne brukes til å kjøpe nytt og bedre utstyr. Disse maskinene oppfyller ikke på langt nær de krav som læreplanen setter for maskinvare. Hadde vi gått ut på det åpne markedet kunne vi fått 40 nye og langt bedre maskiner inklusive tilleggsutstyr. Det setter prislappen på de gamle rådhusmaskinene i et mildt sagt merkelig lys, sier Larsen.

Politisk utspill
Det er rådmannen i Rælingen, Per Krogsnes som får kritikk for handelen.

– Det er lenge siden Hovedutvalget i kommunen bestemte hva maskinene skulle brukes til. Det må lærerstanden forholde seg til, sier Krogsnes, som ikke har noen formening om hvorvidt prisen er for høy for det gamle utstyret.

– De er gode nok til å skrive på, og det er jo nettopp det de i all hovedsak skal benyttes til, uttaler han til Romerikes Blad.

Ikke oppsiktsvekkende
Heller ikke ordfører Margaritha Rambøl synes at saken er spesielt oppsiktsvekkende.

– Rælingen kommune har ikke råd til å innføre det aller nyeste datautstyret. Det er høyst beklagelig, men slik er det bare, sier hun.

Ordføreren innrømmer imidlertid at maskinene ikke oppfyller læreplanens krav, men hevder at IT-satsingen i skolen har blitt krevd gjennomført for raskt.
Annonse