Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Infrarødt i to bånd

HANNOVER: Ericsson, med Lars Ramquist (bildet) i spissen, lanserte som ventet sin første dual band-telefon, SH 888, her på Cebit-messen. Selskapet klarte imidlertid å overraske publikum og presse – på grunn av telefonens innebygde datafunksjonalitet.

Ramquist, Lars
– Alle Ericssons telefoner kommer til å være multifunksjons-basert i fremtiden, sa avgående Ericsson-sjef Lars Ramquist på pressekonferansen her på Cebit.

007 på ordentlig
– James Bond-telefonen fra filmen «Tomorrow Never Dies» vil faktisk bli virkelighet hos oss, så snart vi får etablert de kommende UMTS-systemene, som vil gi tilstrekkelig båndbredde. I mellomtiden er SH 888 det beste eksempelet på kommersielt tilgjengelig multifunksjons-telefoner fra oss, sa Ramquist.

Trådløs – hele veien
Multifunksjons-biten i SH 888 innebærer at telefonen kommer med såvel innebygget modemfunksjonalitet, slik at man slipper å bruke PC-kort for å sende data, samt infrarød forbindelse slik at man kan overføre data fra telefonen uten bruk av kabel.

Man kan altså legge telefonen ved siden av PCen, starte e-post-overføring eller Internett, og kommunikasjonen går infrarødt via IrDa-utgangen til telefonen, hvor det innebygde GSM-data-kortet overtar. For et år siden presenterte Ramquist dette som fremtidsvyer; nå er det faktisk tilgjengelig i Ericssons nye toppmodell.

195 gram
SH 888 veier 195 gram med det letteste batteriet og er designmessig basert på selskapets GH688. Den kan gi 4 timers taletid/80 timer standby og inneholder GSM Phase 2-funksjonalitet som Enhanced Full Rate Speech Coding. Dette gir i følge Ericsson hørbar forbedring av talekvaliteten.

Telefonen har plass til 100 navn og nummer i adresseboken, i tillegg til det som finnes i SIM-kortet. Det er hurtigtilgang til de siste 15 utgående nummerne, siste 10 inngående og siste 10 mislykkede oppkall.

Dessuten er det altså Ericssons første dual band-telefon, med sømløs overgang mellom GSM 900 og GSM 1800. Telefonen blir tilgjengelig i Europa i mai.
Stikkord: Mobil