Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Compaq beiler til de små

OSLO: Compaq Computer Norge og adm. direktør Jan Eigil Rydningen (bildet) står klare til å levere en serie med nye dataløsninger for små- og mellomstore bedrifter, når Compaq-sjefen Eckard Pfeiffer lanserer dem på CeBIT torsdag denne uka.

Ryddningen, Jan Eigil
Sist uke skremte Compaq Wall Street med sitt varsel om svakere salg og redusert fortjeneste. Nå er de igjen på offensiven. Compaqs kjøp av Tandem og tilbud til Digital, har fokusert på storbedriftene. Men under CeBIT-messa på torsdag, vil verdens største PC-produsent fri til småbedriftene.

De små vokser mest
– Små og mellomstore bedrifter er det raskest voksende segmentet både i Norge og ellers i verden. Sammen med Microsoft, vil vi tilby komplette løsninger som de straks kan ta i bruk, sier adm. direktør Jan Eigil Rydningen hos Compaq Computer Norge til internettavisa Telecom.

Prisgunstig serverpakke
– Torsdag kommer vi med en gunstig pakkeløsning med Compaq ProSigna 200-server og Microsoft BackOffice Small Business Server ferdig installert. Komplett med alle de serverprogrammer en ti-manns bedrift trenger, koster løsningen knappe 40 000 kroner, sier Arild Slagenes, som er ansvarlig for Compaqs nettverksprodukter.

130.000 norske småbedrifter
Når pakken utvides til 25 brukere, dekker Compaq-produktet behovet til fleste norske bedrifter.

Norge har 130.000 aktive bedrifter med under 20 ansatte. Disse bedriftene sysselsetter 47 prosent av alle norske arbeidstakere

Splitter nye produkter
Jan Eigil Rydningen avkrefter at tilbudet har noen sammenheng med at Compaq skal kvitte seg med overskuddslagre:

– Her er det bare nye produkter. Compaq og Microsoft har jobbet nærmere et halvår med å forberede produktene som skal lanseres på CeBIT. I Norge har vi ikke større lagre enn det vi trenger for å tilfredsstille etterspørselen, sier den norske Compaq-sjefen.