Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skal drifte nye mobilnett

OSLO: Samferdselsdepartementet har som tidligere spådd i internettavisa Telecom gitt de tre selskapene Telenor, NetCom og Telia konsesjoner for å bygge ut, eie og drive nye mobiltelefonnett av typen DCS 1800.

DCS (Digital Celluar System) 1800 er et digitalt mobiltelefonsystem i 1800 Mhz-båndet, basert på GSM-standarden.

De nye nettene skal dekke større by- og tettstedsområder, og skal tas i bruk blant annet fordi det er kapasitetsproblemer i det eksisterende GSM 900-nettene i de største byene.

Lik GSM
Tjenestetilbudet i de nye nettene vil bli det samme som for GSM 900-nettene.

Etter det regelverket som nå gjelder for telesektoren skal det legges vekt på å sikre samtrafikk mellom de nye mobiltelefonnettene, andre mobiltelefonnett og det ordinære telenettet, melder Samferdselsdepartementet.

19 største byene
I konsesjonsvilkårene er det er stilt krav om at de 19 største norske tettstedene skal være dekket seinest tre og et halvt år etter tildeling av konsesjon. Telia har forpliktet seg til å dekke 20 tettstedsområder.

Bruke konkurrentens nett
Selskapene vil også, i henhold til regelverket, få rett til å la sine kunder få bruke en annen tilbyders nett (for eksempel GSM 900) der selskapene selv ikke har dekning, heter det i meldingen.
Stikkord: Mobil