Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siemens og 3Com samkjører

OSLO: 3Com arbeider med å komme inn hos de store teleleverandørene, og har derfor inngått samarbeid med Siemens/Newbridge. Nå kommer de første produktannonseringene.

Såvel Siemens som Newbridge og 3Com har forstått at den meget omtalte «convergence», sammensmeltningen, mellom tele- og datakommunikasjon er i ferd med å bli virkelighet.

Derfor har de tre selskapene i løpet av det siste året inngått et stadig tettere samarbeid, som nå har resultert i de første produktlanseringene.

Varsling
I første omgang handler det om å la 3Coms Total Control-teknologi fungere sammen med Siemens EWSD digitale svitsjer. Deretter kommer tilbud for å gi Internett-telefoni bedre vilkår i Siemens-svitsjene.

Det siste vil blant annet innebære at Siemens bruker teknologi fra 3Com til å varsle brukerne om at de får en innkommende samtale når de er koblet opp mot Internett; en samtale som brukeren deretter fritt kan ta i mot enten som IP-samtale eller som vanlig telefonsamtale. Denne løsningen skal være leveringsklar i løpet av de neste tre månedene.

Standard-basert
Til høsten skal de to selskapene lansere en kommunikasjons-gateway basert på standardene H.320/H.323, en av de få standardene for IP-basert multimedia som allerede er etablert.

Dermed vil man kunne overføre stemme, video og data fra Internett som telefon-nettet og tilbake. Samtidig skal det komme en kommunikasjons-server, basert på Hicom-teknologi fra Siemens.

Enklere
Denne skal gjøre det enklere å gjennomføre CTI-prosjekter (Computer Telephony Integration) – og i fjerde kvartal vil 3Com lansere en stablebar versjon av Hicom.

Den skal selges som en integrert del av SuperStack II-familien.