Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Global One gjør om i Norden

TELEGRAM: Global One slår sammen organisasjonene i Norden. Finske Magnus Lund (bildet) blir ny toppsjef. Hele Norden, inklusive Sverige skal utgjøre et «cluster», men foreløpig under to ledelser. Målet er å bli én organisasjon.

Lund, Magnus
Selskapets nåværende toppsjef i Norge, svenske Mats Düring, går over i en annen posisjon i det internasjonale Global One-konsernet.

Siden Mats Düring overtok sjefsstolen i Global One i oktober i fjor, har han arbeidet for en nordisk løsning. En større nordisk organisasjon vil bli mer fleksibel enn de nasjonale og vil styrke Norden i det internasjonale Global One-systemet.

Økt konkurranseevne
– Sammenslåingen gir oss økt konkurranseevne. Med et sterkere regionalt samarbeid får vi reduserte kostnader og økt effektivitet, sier Lund til nyhetsbyrået Newswire.

Han vil tilbringe rundt to dager i Norge ukentlig.

Mer fleksibel
Den nye organisasjonen blir mer fleksibel, og vil ta opp i seg det beste fra hvert land, mener Lund. I Norge har Global One bygd opp et trafikksamarbeid med andre teleoperatører, som de to andre landene nå kan nyte godt av.

De tre nasjonale selskapene hadde en samlet omsetning på rundt 210 millioner kroner i 1997, og forventer en økning til drøye 300 millioner kroner i år. Målet er å komme i balanse i år eller neste år, melder NewsWire.

90 prosent i utenlandstrafikk
Global One i Norge, Danmark og Finland har 90 prosent av sine operative tjenester i internasjonal trafikk, vesentlig som operatør for store multinasjonale selskaper. I svenske Global One er situasjonen motsatt, med 90 prosent nasjonal trafikk.

– Dette er en grunnen til at vi foreløpig opprettholder to organisasjoner i Norden, sier Lund.

Stikkord: Mobil