Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dårlig plan for IT-utdanning

OSLO: – Tidligere budsjettkutt og nå en IT-plan uten konkrete midler gjør det vanskelig for oss å planlegge utdanningen innen IT, sier førsteamanuensis Kristin Braa (bildet) ved Universitetet i Oslo (UiO) til Dagens Telecom.

uio-dame (it-plan98)
Kristin Braa er medlem av Regjeringens IT-forum. Hun var tilstede på regjeringens pressekonferanse der næringsrettet IT-plan frem mot år 2001 ble presentert.

Må vise vilje
Jeg merket meg at man kun “vurderer” å opprette 500 nye studieplasser innen IT. Initiativet fra regjeringen er jeg selvsagt glad for, men de må også vise vilje til å handle og bevilge penger, sier Braa.

Høyskolene prioriteres
Og det er lite som tyder på at Kristin Braa og hennes studenter ved Institutt for informatikk ved UiO får mer penger å rutte med. For det er ved høyskolene regjeringen først og fremst vil øke kapasiteten – ikke ved universitetene.

Nå uttalte riktignok IT-minister Lars Sponheim at universitetene vil være aktuelle faglige aktører ved et samarbeid om doktor/hovedfagsstudier gjennom et eventuelt Fornebu-prosjekt. Men den samme IT-ministeren signaliserte ingen drahjelp til IT Fornebu – det prosjektet må næringslivet i så fall betale med penger fra egen lomme.