Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fortsatt Fornebu-skepsis

OSLO: To dager før IT-meldingen bekrefter statsråd Jon Lilletun (bildet) regjeringens skepsis til prosjektet “IT Fornebu”. Men gitt visse forutsetninger vil statsråden likevel holde åpent for en støtte til realisering av prosjektet.

Lilletun,Jon
Jon Lilletun valgte å holde kortene tett inntil brystet på mandagens konferanse om ”Utfordringer og utdanning i IT-sektoren”. Men statsråden signaliserte likevel en åpning for Fornebu i næringsrettet IT-plan for 1998-2001 ”Norge en utkant i forkant” som legges frem førstkommende onsdag.

En åpning
– Vi kan ikke risikere å utarme regionale IT-miljøer. Jeg har problemer med å se hvordan en satsing på Fornebu kan bidra i regionene, sa Lilletun, som tok et poengtert forbehold:

– Men et satsing på Fornebu kan være mulig i et nettverkssamarbeid – og det kan bli spennende.

Nei til 5. Universitet
Lilletun gjentok et klart og tydelig nei til et eventuelt femte universitetet på Fornebu. Dersom Fornebu-alternativet realiseres med hensyn på IT og utdanning, mente statsråden dette måtte komme som en oppfølging av Norgesnettet (lansert i Stortingsmelding 49/90-91 ”Fra visjon til virke”).

Forpliktet
KrF-politikeren oppsummerte innlegget sitt med tre løfter fra Regjeringen:
  • større satsing på IT
  • oppfølging av Fornebu-initiativet (i trå med flertallet på Stortinget)
  • oppfølging av Norgesnettet

    Konferansen i Oslo Konserthus samlet over 200 deltakere og var i regi av ”IT Fornebu AS”.