Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skal du lage hjemmesider?

«Kan du vise meg hvordan man lager egne hjemmesider?» Med unntak av «Printer’n skriver ikke ut!» er vel dette et av spørmålene en IT/web-ansvarlig oftest hører. Egne hjemmesider fremstår for mange som noe de kan lage på en liten ettermiddag. De som har prøvd vet at det krever mer enn som så.

Det er slett ikke bare privatpersoner som lurer på hvordan man lager egne hjemmesider. Spørsmål om etablering av hjemmesider kommer like ofte fra ledere i mindre og større bedrifter.

Det er vel fler enn undertegnede som har en liten PR-kåt «redaktør» inne i seg, og som nå plutselig har fått muligheten til å publisere hva vi enn måtte ønske, til en slikk og ingenting i kostnader.

Mange private hjemmesider bærer preg av dette, og fremstår som en slags hybrid mellom en gammel minnebok, Pusurs skoledagbok og et fotoalbum. Ære være forfatterne for det, men sidene blir som oftest glemt like fort som de ble laget.

Også bedrifter
Dette er dessverre et fenomen vi i stor grad også har opplevd på mange bedriftshjemmesider, spesielt i mindre bedrifter. Ofte er initiativet til sidene tatt av en ansatt med data som hobby, uten at ledelsen har peiling på hva som skjer.

I en serie artikler vil vi prøve å gi en liten pekepinn om hva du bør gjøre for å komme i gang med planleggingen av bedriftens hjemmesider. Vi kommer også med råd for privatpersoner som vil i gang med egne prosjekter.

På mange områder er ikke bedrifts- og privatmarkedet spesielt ulikt når det gjelder tankegang på web-sider, men for bedrifter kommer det en del forhold inn i bildet som privatpersoner sjelden trenger ta hensyn til.