Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fusjonsplanene skrinlegges?

OSLO: Norge har reagert på at ledelsen for svenske Telia ønsket å bygge ut et Stor-Telia. Derfor kan fusjonsforhandlingene bli avbrutt hvis ikke Telia og svenskene endrer holdning. Samferdselsminister Odd Einar Dørum (bildet) venter svar innen klokka 08.00 fredag.

Dørum, Einar
Det er TV2-nyhetene som melder at Telenor og Telia har to vidt forskjellige syn på fusjonen: Telenor har hele tiden hatt som utgangspunkt at målet skulle være et selskap satt sammen av to likeverdige partnere.

Nå har imidlertid striden om plassering av konsernhovedkvarter og utnevnelse av konserleder gitt nordmennene inntrykk av at Telias mål er å skape et Stor-Telia, med Telenor som minoritetspartner.

Tidsfrist
Dette er ikke akseptabelt, hverken for Telenor-ledelsen eller for samferdselsminister Odd Einar Dørum.

Et nytt SAS (Svensk Alt Sammen) er er ikke noe aktuelt alternativ. Derfor har Dørum bedt om presiseringer fra svensk side – og disse bør i følge TV2 ligge på plass på ministerens bord klokka 0800 fredag morgen.

Stikkord: Mobil