Annonse


Windows 98 i mai/juni?

Den betaversjon som i dag foreligger i Norge, stammer i hovedsak fra desember måned – og det er denne versjonen som etterhvert skal ut til såkalt offentlig betatesting til mer enn 100 000 brukere verden over. Også norske brukere vil få tilgang til denne, antakelig i løpet av mars måned.

Forsinket.
Spørsmålet er da når Microsoft endelig kan starte salget av dette operativsystemet, som i følge de opprinnelige planene skulle vært ute i fjor høst.

Svaret på dette er todelt: For det første handler det om de generelle proseydrene internet i Microsoft, som jo begynner å bli ganske lei av stadig vekk å høre at de lanserer uferdige programmer med masser av feil. Derfor vil de gjerne ha kontrollert så mye som mulig når de endelig slipper produktet på gaten.

Monopolmakt
Dessuten har man forholdet til de amerikanske myndighetene, som mener at Microsoft misbruker sin monopolmakt når de eksempevis integrerer nettleseren IE 4.0 i Windows 98.

Annonse


Med nettleseren som en integrert del av operativsystemet er det umulig for konkurrentene (les: NetScape) å utvikle kommersielt levedyktige konkurrenter. Alternativet er at Microsoft må ta ut Internet Explorer, noe selskapet gjentagne ganger har sagt ikke er aktuelt.

På norsk til høsten
Men for tiden er månedskiftet mai/juni mest aktuelt for å lansere Windows 98.

I såfall kan de norske brukerne vente en norskpråklig utgave frem mot høsten, siden det vanligvis tar to-tre måneder før produktet erferdig tilpasset norske forhold.

Annonse