nettaviser

Annonse


Nettaviser vil ha betaling

nettaviserDagsavisen på internett koster halvparten av et vanlig abonnement, melder NTB. Men de fleste norske nettavisene er tynne i forhold til det antall nyheter som en kan finne i avisens papirutgave, og de kommer som regel ut først på formiddagen. Norske redaktører er redde for å kannibalisere sine produkter

Skaper interesse
Stavanger Aftenblad er den norske avisen som legger ut mest av sine nyheter i sin nettavis, og de tror at det er en fordel med konkurranse mellom avisen i to utgaver.

– Mange sier de vil si opp papirabonnementet fordi den elektroniske avisen er så komplett, men jeg har ennå ikke sett noen gjøre det, sier Tormod Eikill, redaksjonell gruppeleder for Stavanger Aftenblads nettutgave til NTB.

Effektiv distribusjon
Mange redaksjoner ser nettaviser som en mulighet for å nå raskt ut til abonnenter, som det ellers vil være vanskelig å nå.

Dagsavisen Arbeiderbladet legger ut hele sin avis på Internett. Det er gratis tilgang til avisen for de som abonnerer og abonnementet koster halv pris dersom en nøyer seg med å lese den i elektronisk form. Også andre norske aviser vurderer å følge Dagsavisens eksempel, uten at det foreligger konkrete planer.

Annonse


Annonse


Annonse