Annonse


Svenskene fikk nett-betaling

Også i Sverige kan de nå bare «klikke» på BETAL-ikonet, så får man betalt sine regninger døgnet rundt via Internett, opplyser direktør Kenneth Olofsson hos systemleverandøren BEA Systems.

Kostbart
Systemet koster drøye 55 millioner kroner over en femårs periode, samt at de også vil behøve ytterligere 40 millioner til opplæring og ytterligere konsulentbistand for å få systemet operativt i stor skala.

Teknologi
Heller ikke på svensk side støtter det nye betalingssystemet SET-standarden (Secure Electronic Transaction), men også i Sverige vil dette skje så snart SET standarden får akseptable tekniske løsninger i Europa.

Nøkkelproduktet er «Tuxedo», en transaksjonsmonitor som kan sammenkoble diverse ulike miljøer, og som favner over alt fra Internett og opp til stormaskiner. Tuxedo er den underliggende motoren, eller plattformen som Postens systemutviklere bygger (programmerer) sine sluttbruker-applikasjoner på.

Annonse


Nyetablerte tungvektere
– Er vi ukjente i Norge? Det burde vi ikke vare med både Norsk Hydro og Telenor på kundelistan, sier direktør Kenneth Olofsson i BEA Systems Sverige til Dagens Telecom.

Så viser det seg da at BEA System, tross sin unge alder ikke akkurat er noen kjellerbedrift. Selskapet ble rett nok startet så sent som i 1995, av tre venner; Bill, Ed og Alfred (derfor navnet BEA).

Bak disse navnene skjuler det seg imidlertid en trio av riktige IT-tungvektere, Bill Coleman (tidligere Sun Integration), Ed Scott (tidligere Pyramid) og Alfred Chaung (tidligere Suns hovedarkitekt).

1.600 kunder over hele verden
– Moderselskapet ble stiftet med 50 millioner dollar i driftskapital som det nå har brukt til å kjøpe opp teknologi, produkter og selskaper (blant annet fra Novel fra Digital). Dette er investeringene vi alt har fått tilbake igjen i form av salg. I dag er vi representert med egne selskaper i 22 land, vi har 800 ansatte og 1.600 kunder verden over, sier Kenneth Olofsson.

Annonse


Annonse


Annonse