OL-hockey.gif

Annonse


NRK til å sovne av

OL-hockey.gifNagano-helgen begynte pent. Jeg hadde satset på åpningssermoni i reprise fra NRK lørdag morgen. Da jeg våknet ved ti-tiden, var Trimkvarteret eneste sportstilbud på Førdes kanal: Press skulderbladet mot ryggraden, og køyr!

Først ved åttetiden på kvelden dukket Karen-Marie og Kjell-Kristian opp på skjermen. OL-studio var en begredelig forestilling! “Avlastingskanalen” NRK2 var kjemisk OL-fri.

Arrogant rikskringkasting
Mens TV2, og danske og svenske TV-kanaler strutter av OL-stoff på dagtid, kjører Førdes arrogante almennkringkaster fra klokken 00.45 til 09.30. Det er direkte, men neppe primetime!

Redningen er Eurosport formidlet via parabolen ute på veggen, og Internett!

Annonse


Laber nettside
NRKs nettside byr på reprisemuligheter av både Radiosporten og TV-sporten. Å følge 15 km damer i et knøttlite vindu på PC-skjermen, blir for stusslig for meg.

Søndag kveld hadde nettsiden bare fått med seg de første resultatene fra langrenn og skøyter. Jeg måtte ty til tekst-TV for å finne ishockey-resultatene. Skikkelige navigasjonsverktøy mangler på NRK-siden. Labert!

TV2 under reklamen
TV2 skjuler OL-stoffet under tykke lag med glorete reklameplakater. Når nettsiden endelig dukker opp, er det lett å finne resultatene, tidspunkt for øvelsene, Nagano-stoff, og linker til andre nettsider.

TV2s link til den offisielle Nagano-siden fungerer ikke, men det gjør linken på OL-siden til Dagens Telecom. Her finner du også linkene til de beste OL-sidene.

Den beste OL-siden>
www.nagano.com går rett på sak og er antakelig den beste OL-siden på nettet. Den tredelte nettsiden viser de ferskeste resultatene i midten, navigasjonsknappene til venstre, og nyhetene til høyre. Skilleark-knapper velger arena, deltakerland og idrettsgren. Ta deg en tur på denne oversiktlige, spennende og utrolig innholdsrike nettsiden!

Flatt i Nord-Europa
CBS Sportsline har også en mektig Nagano-side. Her står nyhetene i fokus (tekst, audio eller video). Snertne navigasjonsknapper øverst på siden fører deg raskt mellom sportsgrenene.

CBS har egne barnesider med shockwave-spill og innføring i langrenn: «Cross country is the oldest kind of skiing. It started as a type of transportation in Northern Europe where most of the land is flat»(!).

Lillehammer-nostalgi
Nyhetskanalen CNN har en storartet Nagano-side. En tredelt nedtrekkssmeny finner raskt øvelser, medaljer og resultater, mens knapper velger sportsgren. CNN lovpriser Lillehammer-OL: «Unbelievably hardy souls camped out in sub-zero temperatures to get just a glimpse of their sporting heroes skiing by. Many fans suffered frostbite. Even I was moved by the spectacle of the sea of red and blue Norwegian flags».

USA tar flest medaljer
Blant all denne vakre Lillehammer-nostalgien, finner vi en annonse for boka Olympic Moose Salami and Other Lillehammer Tales av George Hesselberg. Det er lett å bli nasjonalistisk, enten vi er nordmenn… eller amerikanere.

Nagano-siden til ESPN SportsZone spør besøkende om hvem som vil vinne de fleste medaljene. Av de 44.000 som har stemt, holder 54 prosent på USA (!), 12 på Russland, 10,5 på Norge og 10 på Canada.

NRK til å sovne av
Hvis du foretrekker OL-stoff på norsk, kan du jo prøve Yahoos Nagano-sider, og velge norsk utgave. Yahoo-siden gir utmerket oversikt over øvelsene, viser resultater og tilbyr artikler fra NTB og andre norske kilder.

Nagano-OL kan utforskes på en rekke gode nettsider. Her i huset er det Eurosport via Canal Digital og Telenors Thor-satellitt som besørger OL-stemningen. NRK er til å sovne av.

Annonse


Annonse


Annonse