Annonse


Redd snik-universitet på Fornebu

– Stortinget har gitt en blankofullmakt til departementet og til Investorforum uten egentlig å vite konsekvensene og hvilket omfang denne saken faktisk har sier SVs stortingsrepresentant Øystein Djupedal.

Samarbeider
Planene om hva som skal skje på Fornebu når flyplassen nedlegges vekker motstand. SV er redd for å få et miniuniversitet på Fornebu.

Høgskolen i Oslo og Høgskolene BI, samt universitetene i Oslo og Trondheim har planer om å flytte deler av virksomheten til Fornebu, meldte NRK på Dagsrevyen torsdag. Det ble også opplyst at institusjonene planlag å gå sammen om en stiftelse for formålet.

Et mini-universitet
– Jeg frykter at Fornebu-etableringa, den såkalte kunnskapsbiten, vil bli et miniuniversitet med kommersielle fag en privat stiftelse, som vil suge studenter og fagfolk, og som vil føre til at de øvrige utdanningsinstitusjonene vi har vil utarmes, sa Djupedal til NRK torsdag.

Annonse


Administrasjonsminister Eldbjørg Løwer har forståelse for bekymringen.

SV krever at saken skal behandles på nytt i Stortinget.

– Vi må ha en godt forberedt sak for Stortinget, og ikke bare rykter fra Hernes og Investorforum, sier Djupedal.