Annonse


Bill Gates vraker BT

I januar summet ryktene om at Microsoft ville kjøpe British Telecom. BT-aksjene fikk en oppsving. Tirsdag ble ryktet avsannet av Microsoft-sjefen.

Gates kom imidlertid med liknende kommenterer om kabelTV-bransjen i juni i fjor. Kort etter investerte han 7,5 milliarder kroner i kabelselskapet Comcast!

Telekom er viktig
– Samarbeidet mellom oss og telefonselskapene er svært viktig. Internett krever at telekom-selskapene investerer i høyhastighetsforbindelser.

For telefonselskapene er dette samtidig en anledning til å tilby Internett-abonnement, e-post-tjenester og avregningssentraler for elektronisk handel, sa Microsoft-sjefen Gates.

Annonse


Vi kan programvare
Det var under en pressekonferanse etter et møte med den franske finansministeren Dominique Strauss-Kahn, at Bill Gates fikk spørsmål om sine telekom-interesser.

– Vi er i programvare-bransjen. Det er en bransje vi kjenner, og som er svært forskjellig fra kommunikasjonsbransjen, sa Gates til journalistene.

Forskningssamarbeid
Den franske finansministeren og Gates har diskutert et nærmere samarbeid mellom Microsoft og franske forskningsinstitusjoner. Microsoft planlegger imidlertid ikke å etablere flere europeiske forskningsinstitutter enn det de allerede har i Cambridge i England.

France Telecom og Nokia
I Frankrike har Microsoft og France Telecom fusjonert sine online-tjenester MSN og Wanadoo, og skal dessuten i fellesskap promotere ISDN-linjer.

– Vi har et meget godt forhold til France Telecom, og gjør en rekke forskjellige ting sammen, sa Gates som også brukte tirsdagen til et besøk hos Nokia.

Annonse