SUN ULTRA

Annonse


Arbeidsstasjon til lavpris

SUN ULTRA– Vi lager kraftverktøy for proffene. Våre maskiner begynner der PCene slutter, sa den norske Sun-sjefen Per Rune Iversen da han lanserte de nye maskinene på Holmenkollen Park Hotel.

– Skrivervik vil være best på løsninger og network computing. Derfor satser vi på Sun, sa markedsdirektør Knut Vatsend hos Skrivervik Data.

Utfordrer Wintel og SGI
Presentasjonen ble ivaretatt av direktør Gene Banman, som er arbeidsstasjonssjef hos Sun. Etter fem år som ansvarlig for Sun i Japan, kom han hjem til USA med nye ideer:

– Vi var sterke på arbeidsstasjoner i mellomsjiktet. Jeg ville både lage en økonomi-modell og en kraft-modell for henholdsvis å utfordre Wintel- og Silicon Graphics-maskinene (SGI), sa Banman.

Annonse


Lavprismodellene
Resultatet ble lavprismodellene Ultra 5 til fra 30.000 kroner, Ultra 10 til fra 50.000 kroner og toppmodellen Ultra 60 som snart er klar. Ultra 5 har 64-bit 270 MHz UltraSparc-IIi-prosessor, 66-MHz PCI-buss, og 64MB RAM, og tenkt brukt til Web-utvikling og finansielle applikasjoner.

Ultra 10 som har 300MHz prosessor og kraftig 3D-grafikk, er beregnet på dataassistert konstruksjon.

Nettbutikk og PC-komponenter
Maskinene baserer seg på standard PC-komponenter. Sun har utviklet nye systemer for kostnadseffektiv produksjon og distribusjon.

Fra nettbutikken i USA kan kunder konfigurere, bestille og betale maskiner for levering innen 10 dager. Nettbutikken blir tilgjengelig i England og Frankrike om et halvår, og senere også i Norden.

Emulerer Windows
Maskinene kjører Solaris Unix, men kan også nettverktilkoples til PCer og kjøre Windows-applikasjoner per software-emulering. Da tilsvarer ytelsen en 66-100 MHz Pentium. Sun vil snart lansere en raskere, hardwarebasert emuleringsmetode.

Annonse