Annonse


Slovenia-jobb til Alcatel

Kontrakten har en verdi på 16 millioner kroner.

I 1996 var Alcatel på vei til å signere en tilsvarende kontrakt. Den ble imidlertid stoppet i siste øyeblikk. Årsaken var at de slovenske myndighetene ikke ønsket å inngå offentlige kontrakter forut for et nært forestående valg. I fjor ble anbudet lagt ut på nytt.

Modernisering
– Leveransen er første ledd i en storstilt modernisering av Slovenias telenett, og vårt gjennombrudd i landet. Den vil sette oss i en sterk posisjon for ytterligere kontrakter i Slovenias moderniseringsprosess, sier salgsansvarlig Dag Erling Stakvik i Alcatel Telecom Norway til nyhetsbyrået NewsWire.

Utviklet i Oslo og Trondheim
Programvaren er utviklet ved selskapets avdelinger i Oslo og Trondheim, og skal være installert innen juli i år.

Annonse


Den slovenske regionen har tidligere vært dominert av den tyske konkurrenten Siemens. Nå har Alcatel slått en kile inn i området. Telekom Slovenije har også invitert Alcatel til å gi tilbud på programvareleveranser for internasjonal operatøravregning.

Kundeoppfølgning
Alcatel-systemet ALMA CCB (Customer Care and Billing) vil utgjøre kjernen i det slovenske telenettet.

Det omfatter blant annet funksjoner for kundeoppfølging, trafikkdata, fakturering, purring, statistikker, samt salg og markedsføring.

Annonse


Annonse


Annonse