Annonse


CD-rom dreper leksikon

Det er vanskelig å selge Encyclopedia Britannica i 32 stive bind for en pris av 32.000 kroner, når en CD-rom med samme innhold koster 1.400 kroner i butikken, og når leksikonets onlinetjenester ikke tar mer enn en hundrelapp i måneden.

Forlaget regner med å selge 4000 sett av sitt leksikon i Storbritannia i år. I hele verden regner de med å klare et salg på 25.000. Dette er en nedgang på hele 85 prosent i forhold til hva salget var tidlig på nittitallet.

Chicago
– Det er nødvendig for å oss å tilpasse oss endringene i forbrukernes vaner, sier visepresident i forlaget, Tim Pethick, i en kommentar til Associated Press.

Encyclopedia Britannica ble startet i Skottland i 1768, men har vært eid av amerikanere i nesten et århundre. Forlaget har i dag base i Chicago.

Annonse


Annonse


Annonse