Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny mobilutsettelse i Italia

OSLO: Den italienske regjeringen har enda en gang utsatt landets tredje mobiltelefon-lisens, bare noen dager etter at Telenor offiselt ble med i Picienne-konsortiet som skal søke om lisensen. Nå skjer tildeldingen tidligst i juni.

Deskill
Egentlig skulle lisensen vært utdelt for lenge siden. Men regjeringsskifter og generell treghet hos styrende myndigheter i Italia har skapt den ene forsinkelsen etter den andre. Inntil for et par dager siden var det imidlertid ventet at det hele skulle være avgjort innen mars.

Befester stillingen
Nå er det imidlertid offisielt: Regjeringen regner ikke med at lisenstidelingen vil skje før til sommeren Dermed får de to etablerte operatørene, Tele Italia Mobile og Omnitel, enda bedre grep om markedet.

Det italienske mobilmarkedet er i dag et av de raskest voksende i Europa. Derfor er det viktig for den tredje operatøren å komme på banen så raskt som mulig.

Integrasjon
Men utsettelsen betyr også at det blir viktigere enn noengang at den nye operatøren kan integrere sitt mobilnett med et fastnett, slik Picienne skal gjøre i samarbeid Albacom-alliansen.

Dette er også målet for Global One-partnerne Deutsche Telekom og France Telecom. De slo seg i slutten av november sammen med en statlige energileverandøren Enel SpA i et selskap som har fått navnet Wind og som også skal kombinere fast- og mobiltelefoni.

Wind regner med å bruke mer enn 30 millarder kroner på foretaket, mens Picienne har antydet at det er nødvendig å bruke halvparten så mye penger.
Stikkord: Mobil