pakker

Annonse


Netthandelen femdobles

pakkerPlate- og spillbutikken Akers Mic får nå inn rundt 300 bestillinger i uken, mot omlag 170 i uken tidligere i høst. Når også verdien på hver enkelt bestilling øker kraftig, resulterer dette i en beregnet omsetning for desember på 750.000 kroner.

– Til sammenligning hadde vi en omsetning på nettsalg på samme tid i fjor på 150.000 kroner, dette innebærer en femdobling av omsetningen, sier Geir Ødegaard til Dagens Telecom. Ødegaard er ansvarlig for internetthandelen til Akers mic

SOL mot jul
Internettleverandøren Scandinavia Online er knutepunktet for omlag 20 nettbutikker. Her kan du handle inn alt fra dagligvarer til klær og bøker.

– Uten at vi enda vet de konkrete tallene for desember er det klart at det er en kraftig økning. Minst fem ganger så mange er innom sidene våre nå i desember som i mai og juni, sier avdelingsleder for elektronisk handel, Ole Norheim, hos SOL til Dagens Telecom.

Annonse


Spår kraftig vekst
Norheim anslår den totale omsetningen for handel på Internett til og komme opp i rundt 50 millioner kroner i år.

– Vi vil se en enorm vekst neste år, jeg er ikke overrasket om tallet vil være fem ganger så høyt, det vil si 250 millioner kroner, sier Norheim.

Økt nytteverdi
En av årsakene til dette er at stadig nye brukergrupper kommer til. Ikke minst tror Norheim at dette vil bli svært aktuelt i distriktene med lange avstander og varierende tilbud.

– For ett år siden var netthandelen på steinalderstadiet og omsetningen omtrent null. Nå er vi kommet i puberteten og begynt å få dun på overleppa. Til neste år vil markedet for handel på Internett være voksent og vi vil oppleve at langt flere mennesker ser nytteverdien av å foreta en del av sine innkjøp på nettet, sier Norheim.

Annonse