Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bombesikkert fra Ascom

OSLO: Ascom Tateco har utviklet en trådløs telefon som er godkjent for bruk i eksplosjonsfarlige områder. EX Protector er blant annet tatt i bruk på boreplattformer, hvor antennelse av gnister er livsfarlig.

Ascom mobiltlf.
– Vi har allerede levert flere slike telefoner til kunder i og utenfor Norge, blant annet bruker Dolphin et system med slike telefoner på en av sine boreplattformer, opplyser Bjørnar Barbogen i Ascom Tateco til Dagens Telecom.

Forbud
Vanlige mobiltelefoner og trådløse telefoner kan utløse eksplosjoner og er i dag forbudt på norske boreplattformer.

I tillegg til å være sertifisert for bruk i eksplosjonsfarlige områder, har EX Protector alarmfunksjon til overvåkingssentral og personsøkerfunksjon.
Stikkord: Mobil