Hacker/bærbar (ny)

Annonse


Ny hacker tatt av politiet

Hacker/bærbar (ny)– Arrestasjonen av svensken skjedde i slutten av september men dette har til nå ikke vært offentlig kjent. Vi vet at svensk politi utreder saken for fullt. Våre svenske kolleger, Rikskrims datateam, arresterte 16-åringen hjemme i hans bolig,
sier førstestatsadvokat Sverre Lilleng i Økokrim til Dagens Telecom.

– Representanter fra norske Økokrim var med på aksjonen og sikret dermed viktig bevismateriale som kunne ha gått tapt, sier Lilleng.

Leder Økokrims datakrimteam
Lilleng leder Økokrims digitale «spydspiss», nemlig datakrimteamet. Disse består av fem etterforskere som har gjort seg bemerket etter de har løst en del store saker de siste årene.

Skadeverk for 270.000
Førstestatsadvokaten vil ikke ut med hvilke norske internettleverandører som er blitt hacket. Etter det Dagens Telecom erfarer vil de to norske internettleverandørene nå kreve en erstatning på rundt 270.000 kroner av svensken.

Annonse


Informasjonssjef Arne Cartrigde i Telenor Nextel, som er den største internettleverandøren i Norge, sier til Dagens Telecom at han ikke kjenner til denne saken.

Knekket sikkerhetskoder
– Jeg kan bekrefte at den svenske ungdommen har prøvd seg på kriminell virksomhet i flere nordiske land. Han ble tatt på grunn av at en norsk internettleverandør merket seg at det var mye unormal aktivitet på serveren til selskapet, sier Lilleng til Dagens Telecom.

Hackeren benyttet et såkalt sniffer-program for å knekke sikkerhetskodene og brukeridentitetene til det norske selskapet,

Tatt på fersk gjerning
Lilleng og hans etterforskere samarbeidet med svensk politi om denne saken. Etter at 16-åringen ble tatt på «fersk gjerning» hjemme og bevismateriale ble beslaglagt har svensk politi tatt over hele saken. Nå vurderer svenske Rikskrim hvordan tiltalebeslutningen skal utformes.

Annonse


Annonse


Annonse