2000

Annonse


Norge best på 2000-problematikk

2000Samtidig som NHO går ut og utfordrer medlemsbedriftene til en storstilt utskiftning av dataløsninger for å unngå trøbbel ved årtusenskiftet, har seksti prosent av alle store og mellomstore bedrifter allerede planer om å skifte systemløsningene sine innen den tid.

Hver tredje
Hver tredje nordiske bedrift har et datasystem for finans eller produksjon som ikke takler overgangen til år 2000, skriver Bergens Tidende. Tallene ble presentert på den nordiske SAP-konferansen i Bergen forrige uke.

SAP er internasjonal markedsleder innen levering av dataløsninger for ressursplanlegging, og benyttes blant annet av Statoil.

Nordisk rekord
Norge setter dermed nordisk rekord når det gjelder utskiftningsplaner. 36 prosent av bedriftene vil skifte dataløsning allerede neste år, mens ytterligere 24 prosent har oppgaven på timeplanen året etter.

Annonse
Skeptisk
I andre nordiske land er bedriftene tilsynelatende langt mer skeptisk til hvilken fare årtusenskiftet representerer for databruken.

I Sverige er det bare 32 prosent av bedriftene som har planer om å skifte dataløsningene sine de to neste årene. I Danmark er tallet 30 prosent, og i Finland 31 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse