Annonse


Over til DECT

Ifølge analyseselskapet DMR ble det solgt 120.000 trådløse analoge telefoner i 1995. I 1996 var tallet økt til 208.000 telefoner, der 8000 var av den nye – og da dyrere – DECT-standarden.

Svak økning
I 1997 forventes det kun en svak økning i salget. Hittil er det solgt ca 132.000 enheter. I første halvår var 70 prosent av de solgte trådløse telefonene analoge, 27 prosent var DECT-telefoner for tilknytning til det vanlige telenettet og to prosent var DECT-telefoner for ISDN-nettet. I 3. kvartal var omlag 50 prosent av telefonene analoge, 47 prosent DECT/analog, mens tre prosent var DECT/ISDN.

«Overkjørt» av mobilen
Årsaken til at det ikke er større økning i salget av trådløse telefoner forklarer analyseselskapet DMR med at det er de samme forhandlerne som selger mobiltelefoner og trådløse telefoner. Disse har hatt mer enn nok med å selge rimelige mobiltelefoner med subsidier fra de to operatørene Telenor Mobil og NetCom.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse