Annonse


Mobilt skjebnevalg

Den svenske avisen Dagens Industri går så langt som å si at Ericssonkonsernets leder Lars Ramqvist vil miste ansikt dersom «gal» standard velges.

Dramatisk i kulissene
Det europeiske instituttet for telestandardisering, ETSI, møtes i Madrid uken før jul for å diskutere standarder.

En anonym kilde i Ericsson sier til avisen at det nå er svært dramatisk i kulissene og at det kjøpes stemmer. ETSI vil bestemme den kommende europeiske standarden for neste generasjon mobiltelefoner.

Forsprang
Ericsson og Nokia står samlet bak en løsning som kalles W-CDMA. Produsentene Siemens, Alcatel, Nortel, Italtel, Motorola og Bosch står bak den konkurrerende standarden TDMA/CDMA.

Annonse
Avgjørelsen vil få større betydning for det asiatiske markedet enn det europeiske. Flere selskap i Japan har allerede satset på samme standard som Ericsson og Nokia, og et annet valg vil gjøre at selskapene mister et forsprang.

Neste generasjon
– Det er dødsviktig for Ericsson å få sin standard akseptert i Europa. Mislykkes de forsvinner de samtidig fra Japan, og risikerer store problem i Asia når det blir tid for investeringer i neste generasjon mobiltelefoner, sier en kilde som Dagens Industri mener har godt innsyn i Ericssons lobbyvirksomhet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse