Hermansen (glad)

Annonse


Knalløkning for Telenor

Hermansen (glad)TeleDanmark ble nylig verdsatt til mellom 50 og 60 milliarder kroner da Ameritech overtok 34 prosent av aksjene i teleselskapet. Telenors forventede omsetning på 25 milliarder i år, tilsier at det norske telekonsernet bør være verdt mer enn halvparten av TeleDanmark.

14 milliarder mobil
Med utgangspunkt i at NetCom nå prises til omlag syv milliarder, mener Finansavisen at Telenor Mobil bør ha en verdi opp mot det dobbelte.

Grunnlaget for avisens anslag på 12 til 14 milliarder kroner er blant annet at Telenor Mobil har dobbelt så mange GSM-kunder som NetCom og at Telenor Mobil også har omlag 400.000 NMT-kunder.

Internasjonal
Telenor har hittil investert omlag 10 milliarder kroner i sin internasjonale virksomhet. Dermed kan Telenor Mobil og Telenor International til sammen ha en verdi på mellom 22 og 24 milliarder kroner.

Annonse


Det nesten det samme som meglerhusene Elcon Securities og Kleinwort Benson verdsatte hele Telenor til i sommer.

20 milliarder for resten
Finansavisen har ikke våget seg ut på verdispekulasjoner for de øvrige Telenor-virksomhetene Bedrift, Privat, Nett, Installasjon og Plus. Her baserer avisen seg på meglerhusenes estimater, som samlet blir på 15 milliarder kroner pluss 3,5 milliarder for konsernstrukturen.

Summert gir dette Telenorkonsernet en verdi på omlag 40 milliarder kroner, nesten det dobbelte av meglerhusenes estimat da de verdsatte Telenor for Samferdselsdepartementet i sommer.

Så gjenstår det å se hva eventuelle kjøpere er villig til å betale hvis de får muligheten til å handle seg inn i Telenorkonsernet. Først da får vi se den virkelige markedsprisen.