Haugen, Kjell Rune

Annonse


Mobil trygghet for turen

Haugen, Kjell Rune– Mobil-Alarm er enda ikke i kommersiell drift. Systemet testes nå i Narvik kommune gjennom et samarbeid mellom kommunen og BarentsData som har utviklet programvaren, sier daglig leder Kjell Rune Haugen (bildet) i EuroPhone Norge til Dagens Telecom.

Vellykket i Sverige
– Et lignende system som Mobil-Alarm ble tatt i bruk i Sverige for tre år siden. Blant andre bruker både E-verksmontører, Posten og helse- og sosialvesenet systemet, sier Haugen.

Når Mobil-Alarm kommer i kommersiell drift i Norge, vil en alarmpakke med telefon og GPS-sender få en pris på mellom 12.000 og 13.000 kroner uten abonnementssubsidier.

Alarmtelefon
Den svensk-produserte NMT-telefonen Spectronic er grunnstenen i konseptet for Mobil-Alarm. Mobiltelefonen kan brukes som alarm alene, eller sammen med en Spectronic GPS-sender.

Annonse
GPS-senderen gir digitale signaler via satellitt til alarmsentralen og posisjoneringen blir så nøyaktig at letemannskapene kan finne brukeren med 100 meters nøyaktighet.

Avansert
Både Spectronic for NMT-450 nettet og NMT-900 nettet har innebygget digital dataterminal med mulighet for tale, tekst og dataoverføring. I tillegg får du almanakk, kalkulator og opp til 100 timer standbytid på standardbatteriet. Det er ganske spesielt for en NMT-telefon!

– Spectronic-telefonen kan brukes til så mye at man glemmer at den også kan brukes til vanlige telefonsamtaler, sier Haugen.

Vil øke
– Vi har i dag mellom 30 og 35 forhandlere som selger Spectronic i Norge, men håper også på en distribusjonsavtale med en større kjede for telefonene og Mobil-alarmtjenesten, sier Haugen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse