Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor kopierer NetCom

OSLO: Telenor Mobil og NetCom har nesten like GSM-priser. Knapt en hundrelapp skiller, viser Dagens Telecoms beregninger. Det er Telenor Mobil som kopierer NetComs priser, mener Gunnar Grythe (bildet).

Grythe, Gunnar NY
Tidligere har de to mobiloperatørene sagt at de vil satse på lavere ringepriser som konkurransedriver i stedet for subsidiering av nye abonnenter. Nå viser det seg at de to norske operatørene har dyrere ringepriser enn alle de fem andre skandinaviske mobiloperatørene.

Koster flesk
– Utbyggingen av mobilnettet i Norge har kostet langt mer enn i Danmark og Sverige. I tillegg har mobiloperatørene i Norge svært høy linjeleie i fastnettet, sier informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom til Dagens Telecom.

Grythe tror at de norske GSM-prisene vil bli lavere på sikt når konkurransen på fastnett-telefoni øker.

Kopipriser
Prislikheten for GSM i Norge forklarer Grythe med at det er Telenor Mobil som har kopiert NetComs priser etter at de kom på markedet og startet konkurransen innen mobiltelefoni.

– Mobilprisene i Norge var langt høyere før NetCom etablerte seg som konkurrent til Telenor Mobil, sier Grythe.

Rimi-GSM
Flere europeiske operatører tilbyr nå lavpris-GSM. France Telecoms mobilselskap Itineris har lansert et lavprisabonnement som lar kundene ringe for under 3.000 kroner i året. Minuset er at dette tilbudet kun gjelder i store franske byer.

Mobiloperatøren Orange i Storbritannia tilbyr også lavpris GSM-abonnement. I tillegg tilbyr de lavere takster mellom London og New York enn det BT tar for vanlig fastnett-telefoni.
Annonse
Stikkord: Mobil