Grythe, Gunnar NY

Annonse


Telenor kopierer NetCom

Grythe, Gunnar NYTidligere har de to mobiloperatørene sagt at de vil satse på lavere ringepriser som konkurransedriver i stedet for subsidiering av nye abonnenter. Nå viser det seg at de to norske operatørene har dyrere ringepriser enn alle de fem andre skandinaviske mobiloperatørene.

Koster flesk
– Utbyggingen av mobilnettet i Norge har kostet langt mer enn i Danmark og Sverige. I tillegg har mobiloperatørene i Norge svært høy linjeleie i fastnettet, sier informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom til Dagens Telecom.

Grythe tror at de norske GSM-prisene vil bli lavere på sikt når konkurransen på fastnett-telefoni øker.

Kopipriser
Prislikheten for GSM i Norge forklarer Grythe med at det er Telenor Mobil som har kopiert NetComs priser etter at de kom på markedet og startet konkurransen innen mobiltelefoni.

Annonse


– Mobilprisene i Norge var langt høyere før NetCom etablerte seg som konkurrent til Telenor Mobil, sier Grythe.

Rimi-GSM
Flere europeiske operatører tilbyr nå lavpris-GSM. France Telecoms mobilselskap Itineris har lansert et lavprisabonnement som lar kundene ringe for under 3.000 kroner i året. Minuset er at dette tilbudet kun gjelder i store franske byer.

Mobiloperatøren Orange i Storbritannia tilbyr også lavpris GSM-abonnement. I tillegg tilbyr de lavere takster mellom London og New York enn det BT tar for vanlig fastnett-telefoni.