Annonse


Xircom gir rom for GSM

Amerikanske Xircom er først og fremst engasjert i det datakommunikasjon sett fra et amerikansk standpunkt. Men av og til kommer det ikke-amerikanske standarder med så stort gjennomslag at også amerikanerne må ta hensyn til dem.

Nå har Xircom oppfattet at GSM er en slik standard. Derfor kommer selskapet med en serie PC-kort for GSM-markedet.

GSM + Ethernet + modem
– Våre kunder vil ha globale løsninger som gjør det mulig å kommunisere uansett hvor man er, sier Benny Van Calster, Xircoms europeiske markedsdirektør her på Interop i Paris.

– Vi mener at våre «CreditCard GSM» fyller et behov hos mange av disse kundene. Derfor satser vi på å integrere denne teknologien og støtte for GSM-nett i alle våre fremtidige kort, enten det er Ethernet+Modem eller rene Modem-kort.

Kortserie
Resultatet er en serie kort som kan brukes sammen med telefoner fra flere leverandører. I første rekke finnes det modeller for Ericsson, Siemens og sony. Senere regner selskapet med å kunne levere modeller for andre telefoner. Kortene kan brukes til data- og faxkommunikasjon, samt til SMS og leveres med svenske Trios programvarepakke «Wireless Office».