Annonse


Haakon-PC fra RIMI?

Akkurat som forbrukersamvirkets Obs!-butikker i Norge, har den gigantiske butikkjeden Wal-Mart lenge solgt rimelige PCer i sine butikker. Nå har Wal-Mart gått over til å selge PCer under sitt eget merke Avail. En Avail med Pentium 166, CD-ROM, modem og høyttalere koster under 7500 kroner. Kundene kan dessuten konfigurere, bestille og betale maskinene via Wal-Marts nettside.

Når vil Rema og Rimi tilby det samme?

Utelukker ikke
PCer i dagligvarebutikken er vel egentlig ikke mer revolusjonerende enn dagligvarer i bensinstasjonen, sier informasjonsdirektør Erik Dahl i Haakon-gruppen til Telecom Revy.

– Haakon-gruppen har ingen Haakon-PC på beddingen, men vi synes at forbrukerelektronikk er høyst interessant. Rimi-butikkene selger allerede elektriske artikler. PC-kompetansen øker og vi utelukker ikke noe for framtida, sier Erik Dahl.

Annonse
Satser på Internett
– Jeg er ikke fremmed for PCer i hyllene, men kan ikke love noen Rema-PC neste uke, sier Ole Robert Reitan, som er ansvarlig for elektronisk handel hos Rema. Rema har tidvis solgt forbrukerelektronikk, men aldri kapitalvarer.

– Gigantiske Wal-Mart er et forbilde for hele dagligvarebransjen, sier Reitan. – Vi satser på Internett og vil videreutvikle løsningene. Jeg regner med at Avail står for available, og tilgjengelighet er et viktig stikkord for dagligvarebutikkene som kan være kanal for alle slags produkter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse